Во групата хартиени производи ги застапуваме сите производи направени од хартија, а ви се потребни во вашата канцеларија или продавница и секако со солиден или премиум квалитет.

 1. Фотокопирна хартија
 2. Фотокопирна хартија во боја
 3. Дупла бела и високо каро (шпартана)
 4. Компјутерска хартија и компјутерски обрасци
 5. Инк-џет (плотер) хартија
 6. Фискална/Термална и адинг ролна
 7. Разни големини на коверти
 8. Разни видови на етикети
 9. Разни обрасци и даночни книги
 10. Мемо блок (стикери)

Double A има највисок квалитет на канцелариска хартија

 • Големина: А4 и А3
 • Тежина: 80г/м2
 • Чистота: 102-104%
 • Белина: CIE 167
 • Проѕирност: 95%
 • Дебелина: 110 микрони

 

Mondi Niveus има среден квалитет на канцелариска хартија

 • Големина: А4 и А3
 • Тежина: 80г/м2
 • Чистота: 110,5%
 • Белина: CIE 161
 • Проѕирност: 92%
 • Дебелина: 103 микрони
 

Fabriano Copy 3 – хартија со солиден квалитет

 • Големина: А4
 • Тежина: 80г/м2
 • Белина: CIE 147
 • Проѕирност: 92%
 • Дебелина: 103 микрони

Хартијата за плотери има одличен квалитет и подржува принтање и на дигитални и на ласерски машини, поддржува и принтање со бои на водена база. Хартијата е сертифицирана со FSC C022692, PEFC стандардите, во согласност e со DIN6723 и 3724-1 стандардите и има одлични референци за работа на опрема со оптичко препознавање на знаци (OCR).

fotokopirna hartija, kancelariski materijal, toneri mk, toneri skopje, printeri mk, printeri skopje
fotokopirna hartija, kancelariski materijal, hartija za ploter
etiketi mk, etiketi za cena
fotokopirna hartija, kancelariski materijal, toneri mk, toneri skopje

Зошто е важно каква хартија користиме?

Хартијата како хартија испушта “прашина” кога се движи низ принтерот. Квалитетот на хартијата утврдува дали таа ќе остава повеќе или помалку прашина позади нејзе, односно чистотата и белината се најголеми показатели на квалитетот на хартијата.

Покрај квалитетот важна е и дебелината на хартијата, ако таа е многу/малце дебела самиот принтер нема да може да ја повлече.