+389 02 2462298 info@patriot-r.mk превземи каталог
logo na patriot-r

Патриот - Р

Хартиени производи

Во групата хартиени производи ги застапуваме сите производи направени од хартија, а ви се потребни во вашата канцеларија или продавница и секако со солиден или премиум квалитет.

 1. Фотокоприна хартија
 2. Фотокопирна хартија во боја
 3. Дупла бела и високо каро (шпартана хатија)
 4. Компјутерска хартија и компјутерски обрасци
 5. Инк -џет (плотер) хартија
 6. Фискална / Термална и адинг ролна
 7. Разни големини на коверти
 8. Разни видови на етикети
 9. Разни обрасци и даночни книги
 10. Мемо блокчиња (стикери)

Double A има највисок квалитет на канцелариска хартија

 • Тежина: 80g/m2
 • Белина: 150
 • Непроѕирност: 92%
 • Влага: 4,2%
 • Рапавост: 130ml/min
 • Дебелина: 108µm
 • Волуменозност: 1,35µm/g.m2

Target Executive е исто така во А - класата на канцелариска хартија

 • Тежина: 80g/m2
 • Белина: 169
 • Непроѕирност: 94%
 • Влага: 4,0%
 • Рапавост: 160ml/min
 • Дебелина: 108µm
 • Волуменозност: 1,35µm/g.m2

Fabriano Copy 3 – хартија со солиден квалитет

 • Големина: А4
 • Тежина: 80г/м2
 • Белина: CIE 147
 • Проѕирност: 92%
 • Дебелина: 103 микрони

Хартијата за плотери има одличен квалитет и подржува принтање и на дигитални и на ласерски машини, поддржува и принтање со бои на водена база. Хартијата е сертифицирана со FSC C022692, PEFC стандардите, во согласност e со DIN6723 и 3724-1 стандардите и има одлични референци за работа на опрема со оптичко препознавање на знаци (OCR).

Зошто е важно каква хартија користиме?

Хартијата како хартија испушта “прашина” кога се движи низ принтерот. Квалитетот на хартијата утврдува дали таа ќе остава повеќе или помалку прашина позади нејзе, односно чистотата и белината се најголеми показатели на квалитетот на хартијата.

Покрај квалитетот важна е и дебелината на хартијата, ако таа е многу/малку дебела самиот принтер нема да може да ја повлече.